"Laat uw nummer achter, dan nemen onze adviseurs contact met u op!"

Bel mij terug

Traplift vergoedingen

Een steile trap kan een behoorlijk obstakel worden. Vooral als de kans op vallen aanwezig is. Het is dan verstandig om op zoek te gaan naar een oplossing. Een sta-traplift of een stoeltraplift kan zo'n oplossing zijn. Alleen kan een dergelijke aanpassing nogal een dure investering worden. Kunt u het geld zelf ophoesten?

Uw traplift deels laten vergoeden

Als een traplift voor u niet te betalen is, dan is er de mogelijkheid om via uw eigen gemeente een subsidie aan te vragen. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) kan u ondersteuning bieden en een traplift deels vergoeden. Omdat trapliften zorgmiddelen zijn, is ook dit middel opgenomen in de WMO.

De aanvraag voor vergoeding indienen

Komt u in aanmerking voor een 'trapliftenvergoeding' bij uw gemeente? Daar komt u vanzelf achter wanneer u een aanvraag WMO indient. U kunt naar het informatieloket van uw gemeente gaan, maar u kunt de aanvraag ook indienen via de gemeentewebsite. Ook is er meestal een telefonisch loket. Sommige gemeenten letten op uw eigen vermogen en/of op draagkracht bij het vaststellen van de hoogte van de subsidie.

Toekenning

Ligt uw inkomen boven het zogenoemde drempelinkomen? Dan hebt u een kleine kans op het krijgen van subsidie. Ook de mening van uw huisarts wordt gepeild.

Belastingvoordeel

Het is steeds lastiger bij veel gemeenten om via de WMO een subsidie voor uw traplift  te regelen. Door zelf de investering te doen (een rechtstreekse investering) kunt u vanaf 25% terugkrijgen van de Belastingdienst. Dit is ook afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Voert u dit bij de Belastingdienst op als specifieke zorgkosten. Vraag uw belastingadviseur eventueel om advies. 

  • onafhankelijk advies
  • geld & tijd besparen
  • gratis meerdere offertes
  • eigen adviseurs
  • persoonlijk advies
Deze website maakt gebruik van cookies, voor meer info klik hier
421