"Laat uw nummer achter, dan nemen onze adviseurs contact met u op!"

Bel mij terug

Welke traplift kiezen?

Met een traplift is uw woning voor uzelf opeens geen onneembare vesting meer. Komt het regelmatig voor dat u halverwege de trap geen energie meer hebt om door te gaan? Of is traplopen al helemaal geen optie meer? Dan is een traplift kopen de oplossing. Maar er zijn heel wat aanbieders van trapliften op de markt. Daarbij hebt u bij vrijwel elke aanbieder ook nog eens de keuze tussen diverse merken en soorten liften. Welke kiest u?

Verschillende soorten liften

Waarvoor wilt u de traplift gaan gebruiken?
Bent u bijvoorbeeld slecht ter been maar kunt u nog prima zelfstandig staan, dan kunt u een sta-traplift kiezen. Met deze lift kunt u gewoon blijven staan terwijl de lift u vervoert. Overigens is dit type lift zeer geschikt voor smalle trappen.

Bent u slecht ter been en is ook staan voor u te lastig, kies dan voor een doorsnee basis traplift. Deze zijn er in zowel luxe als in simpele uitvoeringen. Een luxe uitvoering heeft o.a. een comfortabele stoel, die meestal ook nog eens draaibaar is. Deze liften zijn van alle gemakken voorzien.

Moet de traplift geschikt zijn voor het vervoeren van een rolstoel? Dan is voor dit specifieke doel de 'rolstoeltraplift' verkrijgbaar. Uw trapingang moet hiervoor wel breed genoeg zijn. Dit soort trapliften moeten een persoon en een rolstoel kunnen vervoeren. Let daarom op het maximaal toegestane draaggewicht.

Een paar kooptips

  • De liften werken op accu's. Meestal op een 24 of een 36 volt accu. Een accu die snel oplaadt heeft de voorkeur
  • Sommige goedkopere trapliftsoorten maken veel lawaai

  • onafhankelijk advies
  • geld & tijd besparen
  • gratis meerdere offertes
  • eigen adviseurs
  • persoonlijk advies
Deze website maakt gebruik van cookies, voor meer info klik hier
417